Om Cirkus Roman

Välkommen till Cirkus Roman, en plats där tradition möter innovation och varje föreställning är en resa i kreativitet och personlig utveckling. Vår grundare, Roman Kripatov, en begåvad tredje generationens cirkusartist och en alumn från en prestigefylld teaterhögskola, har varit hjärtat av vår verksamhet sedan 1999. Romans resa började redan som sexåring, då han för första gången stod på scen inför en publik.

Aktivering genom konst och pedagogik

Roman har arbetat outtröttligt för att göra Cirkus Roman till en ledande aktör inom cirkus och underhållning, särskilt riktat mot skolor och kommuner. Med över 500 föreställningar årligen som sträcker sig över Sveriges alla län, och även planer på att expandera till Norge, fortsätter han att sprida glädje och inspiration.

Förmågan att förvandla scenen

Romans styrka ligger i hans förmåga att anpassa varje föreställning efter sin publik. Detta gör varje show unik och personlig, vilket skapar en djupare och mer meningsfull upplevelse för åskådarna. Sedan 2016 har Roman utvidgat sin passion genom att driva en cirkusskola i Kristinehamn, där han kombinerar spänningen i en cirkusshow med den lärande upplevelsen av en skola.

Mer än bara underhållning

På Cirkus Roman är det inte bara frågan om att underhålla. Våra föreställningar och lektioner handlar också om att arbeta med deltagarnas självbild, självkänsla och inlärning. Genom att anpassa varje deltagares utövande efter deras förmågor och färdigheter, uppmuntrar vi till självkänsla och självförtroende, särskilt när de lyckas med ett nytt trick.

En interaktiv läroprocess

Våra föreställningar är inte bara en uppvisning utan en interaktiv process. Deltagarna lär inte bara av instruktörerna utan även av varandra, vilket stimulerar till handlingskraft, reflektion, arbetsglädje och samarbete. Detta unika tillvägagångssätt skapar en dynamisk och engagerande miljö där både unga och gamla kan växa och utvecklas.

Tysta och avslappnade miljöer

Cirkus Roman strävar vi efter att vara mer än bara en cirkus; vi är en plattform för lärande, utveckling och gemenskap. Vårt arv och vår framtid är djupt förankrade i Romans vision och engagemang, och vi ser fram emot att fortsätta denna resa tillsammans med er.