Aktiviteter för barn och förskolor

Välkommen till Cirkus Romans värld av äventyr och skoj för barn! Upptäck en magisk plats där kreativitet och fantasi får fritt spelrum. Våra cirkusaktiviteter, från spännande jonglering till fascinerande akrobatik, är speciellt utformade för att föra fram barnens inre stjärnor. Här får varje barn chansen att utforska nya talanger, utveckla sin kroppskontroll och framför allt – ha oändligt roligt.

Våra aktiviteter för barn och förskolor

Hos Cirkus Roman erbjuder vi ett brett spektrum av aktiviteter, alltifrån nybörjarklasser till mer avancerade workshops. Detta säkerställer att det finns passande alternativ för varje deltagare, oavsett deras tidigare erfarenhet inom cirkuskonsten.

Längre ner på sidan hittar du spännande information om ett brett utbud av cirkusaktiviteter som Cirkus Roman erbjuder, däribland jonglering, trolleri, clowneri, akrobatik och luftakrobatik.

Du kan även läsa mer om våra kreativa workshops där vi utforskar konsten att skapa unika cirkustrick. Våra aktiviteter för barn är utformade för att fokusera på såväl fysisk som kreativ utveckling till sociala färdigheter och stärkt självförtroende.

Jonglering förbättrar hand-ögonkoordinationen

Jonglering, förutom att förbättra hand-ögonkoordinationen, erbjuder flera andra fördelar. Det är en utmärkt övning för att öka koncentration och fokus, då det kräver att man noggrant uppmärksammar de objekt som jongleras.

Jonglering kan också hjälpa till att förbättra kroppskontroll och balans, eftersom det krävs en god kroppskännedom för att framgångsrikt hålla objekten i rörelse. Dessutom är det en rolig och underhållande aktivitet som kan bidra till stressreducering, eftersom det kan vara avkopplande och glädjande att lära sig och praktisera nya färdigheter.

Magin i trolleri och hur det gynnar barns utveckling

Trolleri är bra för barn av flera anledningar. Först och främst stimulerar det deras kreativitet och fantasi, eftersom barn får utforska konsten att skapa illusioner och överraska åskådare. Det hjälper också till att utveckla finmotoriska färdigheter och koncentration, eftersom trolleri ofta kräver noggrannhet och övning.

Dessutom kan trolleri stärka barns självförtroende och sociala färdigheter, då de lär sig att framträda och interagera med publik. Trolleri erbjuder också en rolig och engagerande aktivitet som kan uppmuntra lärande och nyfikenhet.

trolleri stimulerar kreativitet och fantasi

Clowneri, en aktivitet som bidrar till skratt och lekfullhet hos barn

Clowneri är fördelaktigt för barn av flera skäl. Det främjar kreativt tänkande och fantasi, eftersom clowneri ofta involverar lekfulla och fantasifulla framträdanden.

Det stärker också barns sociala färdigheter genom interaktion och deltagande i roliga aktiviteter. Dessutom kan clowneri hjälpa till att utveckla emotionell intelligens genom att lära barn att uttrycka och förstå olika känslor på ett hälsosamt och lekfullt sätt.

Clowneri erbjuder också en unik möjlighet för barn att skratta och ha roligt, vilket är viktigt för deras övergripande välbefinnande.

clowneri främjar kreativt tänkande och fantasi

Akrobatik för barn: Balans, styrka och spänning i varje rörelse

Akrobatik som aktivitet är utmärkt för barn eftersom den bidrar till fysisk utveckling genom att förbättra styrka, flexibilitet och balans. Det utmanar även barn att utveckla kroppskontroll och koordination. Dessutom främjar akrobatik mental disciplin och koncentration.

Att lära sig akrobatik kan också boosta barns självförtroende och självkänsla när de uppnår nya färdigheter. Det är en rolig och energifylld aktivitet som uppmuntrar till kreativitet och samarbete bland barn.

akrobatik förbättrar styrka, flexibilitet och balans

Luftakrobatik utvecklar styrka, flexibilitet och kroppskontroll

Luftakrobatik är en fantastisk aktivitet för barn då den kombinerar fysisk träning med kreativt uttryck. Genom att engagera sig i luftakrobatik utvecklar barnen sin styrka, flexibilitet och kroppskontroll. Det främjar även deras självförtroende och koncentration.

Luftakrobatik är också en utmärkt övning för att utveckla rumsuppfattning och koordination, samtidigt som barnen får uppleva glädjen och friheten i att röra sig i luften. Dessutom är det en rolig och utmanande aktivitet som kan inspirera barn till att sätta och nå sina mål.

Kreativa workshops där vi skapar egna cirkustrick

Våra kreativa workshops för cirkustrick är en fantastisk möjlighet för barn att utforska och utveckla sina konstnärliga och fysiska färdigheter. I dessa sessioner får barnen lära sig grunderna i cirkuskonst, från jonglering till balansakter, och uppmuntras att använda sin fantasi för att skapa egna unika uppträdanden.

Dessa workshops är inte bara roliga och engagerande, utan hjälper också barnen att bygga självförtroende, samarbetsförmåga och en känsla för kreativt uttryck.

Evenemang och föreställningar bidrar till konstnärlig och personlig utveckling

Cirkus Roman deltar i en mängd evenemang och föreställningar, vilket ger eleverna en unik möjlighet att visa upp sina färdigheter för en publik.

Dessa evenemang är inte bara en uppvisning av elevernas talanger, utan även en viktig del av deras konstnärliga och personliga utveckling.

Genom dessa framträdanden får eleverna uppleva glädjen och spänningen i att uppträda, vilket stärker deras självförtroende och ger dem värdefulla erfarenheter.

Evenemang och föreställningar bidrar till konstnärlig och personlig utveckling

Boka ett program för en pedagogisk aktivitet för barn och förskolor redan idag

Boka ett av våra pedagogiska program idag och ge barnen på din förskola en upplevelse utöver det vanliga!

Våra program är specialdesignade för att stimulera barnens kreativitet, motoriska färdigheter och samarbetsförmåga genom roliga och interaktiva cirkusaktiviteter.

Varje session är en resa i fantasi och lärande, ledd av vår erfarna cirkusdirektör Roman. Passa på att ge barnen en minnesvärd och lärorik upplevelse samtidigt som de utvecklar sina färdigheter.